fbpx

Dedicated transport: vervoer in eigen handen

Over dedicated transport

Bij dedicated transport worden één of meerdere vrachtwagens en aanhangers geheel aangepast aan de wensen van de klant. Hierdoor is het mogelijk om de eigen huisstijl door te voeren in het gehele transport. Bij dedicated transport worden alleen de ladingen van de desbetreffende partij vervoerd. De laadruimte wordt niet gedeeld met zendingen van andere partijen. Omdat dedicated transport geheel op maat gemaakt wordt voor één opdrachtgever, is het niet meer dan vanzelfsprekend dat ook de chauffeur, indien gewenst, gekleed gaat in het bijbehorende bedrijfsuniform.

Project Expoline

Voordelen van dedicated transport

Aan dedicated transport hangen een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van regulier transport en ten opzichte van eigen vervoer:

Maatwerk en promotie

Zowel de vrachtwagens als de aanhangers worden volledig toegespitst op de wensen van de klant. Hierdoor is het mogelijk om zelf te bepalen hoe de vrachtwagen en oplegger eruit komen te zien en wat voor opdruk er bijvoorbeeld op de trailer moet komen te staan. Hierdoor kan de vrachtwagen naast een transportmiddel, ook direct een groot visitekaartje zijn.

Financieel aantrekkelijk

Een belangrijke reden voor veel bedrijven om het transport niet in eigen beheer te hebben, is het financiële aspect. Het onderhouden van een eigen wagenpark is duur, om nog maar te zwijgen over de aanschaf- en reparatiekosten. Bij dedicated transport, worden één of meerdere vrachtwagens precies zo gemaakt als wanneer de klant zelf het voertuig aan zou schaffen. Het verschil hierbij met eigen vervoer is echter dat de onderhouds-, reparatie- en overige kosten niet voor de klant zijn, maar voor de logistiek dienstverlener, omdat de voertuigen als het ware geleased worden. Net als bij een leaseauto heeft de klant , of gebruiker, zelf geen omkijken naar het onderhoud.

Zorgeloos voor de klant

Door te kiezen voor dedicated transport, heeft de klant niet de zorgen die eigen vervoer met zich meebrengen, maar wel de baten. Omdat hij zich niet bezig hoeft te houden met de organisatie rondom het logistieke proces, kan de klant zich bezig houden met zijn kernactiviteiten en dat is wel zo prettig. Hoewel het mogelijk is om zelf de logistieke touwtjes in handen te hebben, is het ook voor dedicated transport mogelijk om dit door onze ervaren planners te laten doen.

Flexibele inzet

Omdat de vrachtwagens van het dedicated transport voor één specifieke klant zijn, kan de klant zelf bepalen wanneer de wagens exact ingezet moeten worden. Hij kan bepalen wanneer bepaalde goederen ergens naartoe moet gaan. Hierdoor kan hij zijn klanten voorzien van de best mogelijke service omdat hij niet afhankelijk is van deelladingen zoals het geval is bij groupagevervoer.

Adverteren op de trailer

Naast dedicated transport is het ook mogelijk om te adverteren op een trailer van Fetrans. Deze trailer wordt door Fetrans ingezet als een reguliere trailer. De vrachtwagen met de advertentietrailer rijdt dan ook niet alleen voor de adverterende partij, maar vervoert ook (deel)partijen van andere opdrachtgevers. Adverteren op een vrachtwagen is een goede manier om (inter)nationale bekendheid te genereren voor een merk. De vrachtwagen rijdt immers het hele land door en kan in bepaalde gevallen ook ingezet worden voor internationaal transport. Hierdoor wordt de advertentie dagelijks door vele ogen aanschouwd.

Narviflex livery

Geïnteresseerd in dedicated transport?

Fetrans verzorgt al geruime tijd dedicated transport voor verschillende bedrijven. Samen zoeken we we de meest optimale oplossing voor klant en eindklant. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van dedicated transport voor uw organisatie, of heeft u al een idee hoe uw vervoer eruit moet komen te zien? Neem contact op met Fetrans om uw transportvraagstuk te bespreken. 

of volg uw zending 24/7 op ons klantenportaal.